سايت زوج يابي خواستگاري (‌پيـونـد) وابسته به موسسـه پيـونـد پـايـدار ايـرانيـان ::: خدمات حرفه اي و كاملاً رايگان (بدون اخذ حتي يك ريال حق عضويت) +++ محيطي امن و بستري سالم براي انتخاب همسر هم كفو و متناسب براي ايرانيان +++ ‌مختص به ازدواج دائم ، همراه با نظارت دقيق بر عملكرد كاربران و برخورد قاطعانه با كساني كه قصد دوستي و يا ازدواج موقت داشته باشند (اخراج از سايت و بلوك آيپي) +++ عدم افشاي هويت كابران (به هيچ عنوان اطلاعات هويتي افراد اخذ نمي گردد كه بخواهد افشا شود) +++ بانك سوالات جامع و كاملاً كاربردي سايت به منظور كمك به شناخت سريع و مناسب افراد از يكديگر +++ سيستم جستجوي بسيار پيشرفته و تفاهم محور سايت براي كمك به يافتن همسر هم كفو و متناسب با خصوصيات و انتظارت دلخواه (با امكان جستجوي قريب به 90 ويژگي و خصوصيت مورد نظر) +++ كتابخانه و بانك مقالات بسيار مفيد و كاملاً كاربردي سايت براي كمك به افزايش آگاهي و اطلاعات جوانان ارجمند در موضوع ازدواج و انتخاب همسر +++ طراحي و تدوين الگوي ازدواج الكتروسنتي با هدف كمك به حل مشكل انتخاب همسر جوانان و برقراري ارتباط سالم و خانواده محور زوجين (منطبق بر آميزه هاي ديني و عرفي و مقبول نظر والدين و خانواده ها) +++ كمك به كم شدن ارتباط ناسالم و دوستي هاي خياباني و اينترنتي +++ ارائه راهكارهاي  ساده و كاملاً اطميمنان بخش (الگوي ازدواج الكتروسنتي) براي ايجاد شناخت صحيح و ارتباط سالم و خانواده محور زوجين +++ دعوت جوانان به پرهيز از تماس تلفني و ديدار خصوصي در خارج از محيط خانواده ها با تشريح معايب و سوء استفاده هاي محتمل در اين قبيل ارتباطات (حتي اگر تحت عنوان آشنايي جهت ازدواج صورت پذيرد) +++ معرفي مراكز مشاوره معتبر و رسمي براي اخذ مشاوره هاي تخصصي در رابطه با ازدواج و انتخاب همسر +++ تقديم هداياي ازدواج به زوج هاي جواني كه از طريق سايت زوج يابي خواستگاري (پيـونـد)‌ موفق به يافتن همسر هم كفو و متناسب خويش گرديده اند. . . . و من الله التوفيق

همسریابی 100% رایگان. سایت همسریابی پیوند. کاملا رایگان  

  فهرست

 
 سامانه ازدواج الکتروسنتی پیوند
 پیوندهای موفق
 مقالات خواستگاری و ازدواج
 مقالات زندگی زناشویی
 احادیث ازدواج
 پندهای زندگی
 مراکز مشاوره ازدواج
 محرمانه با عروس و داماد
 معرفی کتب مفید مرتبط با ازدواج + بهمراه خلاصه برخی از کتابها
 مایحتاج ازدواج
 
 سوالات جلسه خواستگاری
 

 جستجوی سریع

 
 

0
56
add_circle_outline اندازه فونت remove_circle_outline


یک خواستگاری آگاهانه - سوال‌هایی که موقع خواستگاری باید پرسید


و نکاتی که حواسمان باید به آن باشد

انتخاب کردن سخت است. انتخاب یک شریک برای زندگی کردن سخت ترین انتخاب است. انتخاب یک شریک برای زندگی - دقیقا خود خود زندگی با تمام جزییات کوچک و معناهای بزرگش - در جامعه ای که نه کاملا از باور های سنتی دل کنده است و نه دربست امروزی و مدرن شده است، سخت ترین سخت ترین هاست. این مطلب دقیقا به همین دلیل نوشته شده است. برای این که به دختر و پسر های دم بخت - و البته خانواده هایشان – شدت سختی این انتخاب را نشان دهد و راهکارهایی را برای بهتر انتخاب کردن پیشنهاد دهد. در زمانه ای که نه دیگر ریش سفیدی اعتبار دارد و نه مشاوره پیش از ازدواج با یک متخصص آن قدرها جا افتاده است، چه طور باید شریک زندگی مان را انتخاب کنیم؟



سوال درباره خانواده پدری

لطفا در جلسه خواستگاری روشنفکری را کنار بگذارید و دقیقا رفتار خانواده طرف مقابل را ببینید. البته مهم تر از رفتار آن ها نظری است که فرد مورد نظر شما در مورد خانواده دارد. با این سوال ها می توانید این بخش مهم از زندگی طرف مقابلتان را در بیاورید.

1- نظر تو در مورد زندگی مشترک یا مستقل از خانواده‌ها چیست؟ آیا تصمیم داری بعد از ازدواج مستقل از خانواده باشی؟

نکته: همیشه شرایط سنی یا شرایط مالی شرط کافی برای ازدواج نیست. فردی که ازدواج می‌کند باید بتواند مستقل عمل کند و بتواند لوازم این استقلال را فراهم کند. اگر قرار است در خانه پدرتان زندگی کنید. مخارج‌تان را پدرتان تأمین کند و اگر به بلوغ و استقلال روانی کامل نرسیده‌اید برای ازدواج عجله نکنید.



2- خانواده‌ تو در مورد استقلال ما چه نظری دارند و آیا این اجازه را به تو می‌دهند؟ آیا خود تو توانایی عاطفی و روانی مستقل شدن از والدین خود را داری؟ آیا بیش از حد به آن ها وابسته نیستی؟

نکته: این‌که مرزها در خانواده شفاف و مورد احترام باشد. این‌که به عقاید و خواسته‌های تک ‌تک اعضای خانواده احترام گذاشته شود نشانه‌های یک خانواده سالم است. بعضی خانواده‌ها اجازه استقلال به اعضای خود نمی‌دهند. اگر با فردی از یک چنین خانواده‌ای ازدواج کنید، بدانید که روزهای سختی را در پیش خواهید داشت و هنر سازگاری‌تان باید خیلی بالا باشد.



3- آیا ممکن است که تو به خاطر رها شدن از شرایط خانوادگی فشارآور ازدواج کنی؟



نکته: دختر خانمی با خانواده‌اش سر سازگاری ندارد. همیشه در داخل خانواده تنش و درگیری است، دیگر تحمل زندگی در این خانواده را ندارد. او در این خانواده زندانی است. همیشه در فکر این است که کی ازدواج می‌کند تا از این زندان رها شود، اگر فکر می‌کنید که با ازدواج با او نجاتش خواهید داد بدانید که ممکن است زندانبان یا زندانی بعد او شوید. آقایان هم می‌توانند این گونه باشند.



سوال درباره چرایی ازدواج؟

این که چرا طرف مقابل می خواهد ازدواج کند یکی از مهم ترین سوال هایی است که باید موقع خواستگاری بپرسید. با این سوال ها ته و توی این چرایی را در آورید:

1- آیا ممکن است به خاطر نگرانی از بالا رفتن سنت ازدواج کنی؟ آیا ممکن است به خاطر گریز از تنهایی ازدواج کنی؟

نکته: طرف مقابل شما باید از هر لحاظ آماده ازدواج باشد به خاطر ترس از چیز‌های، گریز از چیزهایی، یا به دست آوردن چیزهایی نباید ازدواج کند و شما باید از این موضوع اطمینان حاصل کنید، فردی که به خاطر گریز از تنهایی ازدواج می‌کند مطمئن باشید که در کنار شما هم تنها خواهد بود و شما در کنار او‌ تنها. فردی که تنها دلیل ازدواجش بالا رفتن سنش است شاید هنوز از بسیاری لحاظ آماده ازدواج نیست.



2- آیا انگیزه ات از ازدواج به خاطر نیاز خودت است یا به دلیل وسوسه‌ها یا فشارهای دیگران می‌خواهی ازدواج کنی؟

نکته: فرد خودش باید بخواهد که ازدواج کند نه این‌که چون پدرش می‌خواهد، یا نه این‌که چون در محل کارش گفته‌اند باید متأهل باشد، در غیر این صورت شما باری خواهید بود به دوش او، نه یاری در کنار او.



3- آیا تردیدی هم در خصوص ازدواج داری؟ چه تردیدی داری؟ آیا حاضری در خصوص تردیدت با طرف مقابل صحبت کنی؟



نکته: تردیدهایی که امروز داریم ممکن است فردا به دغدغه‌های اساسی تبدیل شوند، بدون هیچ ملاحظه‌ای تردیدهای خود را با طرف مقابل در میان بگذارید و اگر تردیدهای‌تان رفع نمی‌شود بهتر است قید ازدواج را بزنید.





سوال از هدف و آرزو

یکی از چیزهایی که خیلی به شناخت طرف مقابل کمک می کند این است که چه هدف ها و آرزوهایی در زندگیش دارد. با این سوال ها می توانید این بخش از خواستگاری را کامل کنید:



4- هدف‌هایت در زندگی تا به حال چه بوده‌اند و بعد از این چه خواهند بود؟ هدف هایت را اولویت بندی کن و بگو؟

نکته: یکی می‌خواهد زندگی آرامی داشته باشد. به دور از هر گونه دغدغه‌ای، با همسر و بچه‌هایش روزهای بدون نگرانی را بگذارند. آن یک جاه‌طلب است. می‌خواهد خطرهای بزرگ بکند، همیشه در سفر باشد، در خارج از کشور زندگی کند .... این دو چه طور می‌توانند با هم زندگی کنند؟!!



5- چه آرزوهایی داری؟ از چه چیزهایی خوشت می‌آید؟ چه چیزهایی را دوست داری که داشته باشی. آرزو داری که چه چیزهایی در زندگی ات اتفاق نیافتد؟

نکته: آرزوهای آدم‌ها گویای شخصیت آن‌ها است، اگر آرزوهایش را بدانید خودش را بهتر می‌شناسید. علاوه بر این مهم است که آرزوهای‌تان مغایر هم نباشد، آن وقت این مشکل را خواهید داشت که چه کسی باید از آرزوهایش صرف نظر کند.





سوال درباره علاقه ها و ارزش ها

روان شناسان می گویند آدم های مشابه باید با یکدیگر ازدواج کنند. یکی از چیزهایی که بهتر از به هم شبیه باشد علاقه ها و ارزش های دو طرف است. با این سوال ها می شود این دو تا را در آورد:

1- چه چیزهایی برای تو مهم هستند در حدی که به آن ها می گویی ارزش؟ اولویت ارزش‌های تو چیست؟

نکته: با اعتقادات آدم‌ها نمی‌شود شوخی کرد. مخصوصاً آن‌هایی که در اعتقادات محکم و جدی هستند. شاید بتوانید نظرش را در خصوص غذائی که دوست ندارد عوض کنید. اما به ارزش‌های او نخواهید توانست نزدیک شوید. پس مراقب باشید که ارزش‌ها و اعتقادات‌تان یا مشترک باشد یا خیلی از هم دور نباشد.



2- چه قدر مذهبی هستی؟ خانواده ات چه طور؟

نکته: وقتی از همدیگر پرسیدند آیا شما مذهبی هستید؟ هر دو گفتند: بله اما توضیح بیشتری نخواستند و بعد از ازدواج معلوم شد که یکی مذهبی سختگیر است و دیگری مذهبی سهل‌گیر، برای یکی موسیقی پاپ حرام است و برای دیگری اشکال ندارد، یکی اهل مسجد و تکیه و هیأت است. دیگری فقط نمازش را می‌خواند، و این دو با هم مشکل پیدا کرده بودند. ولی دیر شده بوده؟!



3- به چه چیزهایی علاقه داری؟ (ورزش- موسیقی- مسافرت- تحصیل و ارائه آن – شغل- مطالعه- فرزندپروری و...)

نکته: آدم‌ها تا زمانی که تنها هستند می‌توانند مطابق سلیقه خود زندگی کنند، اما بعد از ازدواج این همیشه مقدور نیست، سبک زندگی دو نفر باید شبیه هم باشد، مگرنه این است که این دو نفر می‌خواهند شریک غم‌ها و شادی‌های هم باشند.



سوال درباره ملاک های ازدواج

در این سوال ها باید از زاویه دید طرف مقابل به خودتان نگاه کنید و ببینید اصلا به درد او می خورید یا نه؟

1- به نظرت همسر ایده آل چه جور آدمی است؟ آیا همیشه همین طور فکر می کردی؟ خانواده ات در این مورد چه فکری می کنند؟ آیا تفاوتی در نظرات تو و خانواده‌ ات در مورد همسر ایده‌آل وجود دارد؟

نکته: آیا همیشه وقتی به ازدواج فکر می‌کردید فرد دلخواهتان همیشه همین کسی بود که الان به خواستگاری‌تان آمده است یا حداقل به صورت نسبی به او شباهت دارد. اگر نسبت پس بعدها این ناهماهنگی پر رنگ‌تر خواهد شد و همیشه احساس ناکامی خواهید کرد.



2-قبل از من هم به خواستگاری کس دیگه ای رفته ای ( و یا قبل از من هم خواستگار داشته‌ای؟) ، دلیل رد آن‌ها چه بوده است؟

نکته: اگر تعداد خواستگاری‌هایش را بشمارد. حداقل از تعداد انگشتان‌تان دو دست بیشتر است، یا در طول سال ده‌ها نفر را رد کرده است. باید ببیند شکل چه بوده است، آیا کمال‌طلب است ( یعنی دلش می خواهد طرفش در همه زمینه ها ایده آل باشد؟) آیا وسواس است؟ آیا علت این‌که شما را می‌پذیرد این نیست که دیگر از این داستان تکراری خواستگاری به تنگ آمده است. اگر این‌طور است این ازدواج از سر اجبار برای هیچ‌ کدام‌تان پیامد خوبی نخواهد داشت.



3- نظر ت در مورد جذابیت ظاهری طرف مقابل چیست. در مورد جذابیت باطنی اش چه؟

نکته: دو نفری که با هم ازدواج می‌کنند باید به لحاظ ظاهری برای همدیگر مطلوبیت داشته باشند. نمی‌توانید بگویید از ظاهرش خوشم نمی‌آید ولی چون تحصیلاتش بالا است او را می‌پذیریم، به هر حال باید بتوانید به همدیگر علاقه‌مند شوید و نشانه‌های علاقه‌مندی و دوست داشتن را در همدیگر ببینید. و میزان علاقه‌مندی دو طرف به همدیگر باید در یک اندازه باشد.

4- خصوصیات فردی مانند چاقی و لاغری، زیبایی، قد و وزن چه‌قدر برایت مهم است؟ آیا طرف مقابل خود را از این لحاظ می پسندی؟

نکته: در ازدواج دیدگاه طرفین نسبت به خصوصیات طرف مقابل، جذابیت‌ها و عدم جذابیت‌ها اهمیت اساسی دارد، دقت کنید دیدگاه اهمیت دارد، نه آن چه که وجود دارد، باید ببینید که آیا این موضوعات برای شما مهم هستند، اگر این‌گونه است نباید از کنار موضوع به راحتی بگذرید، به طور کلی باید تناسب جسمانی را مد نظر قرار دهید.



5- چه نقطه قوت‌ها و چه نقطه ضعف‌هایی در طرف مقابل می‌بینی، آیا حاضری آن‌ها را مطرح کنی؟

نکته: صداقت در رابطه زناشویی از همان لحظات اول باید خود را نشان دهد. رو راست بودن در میان نقاط قوت و نقاط ضعف طرف مقابل نشان دهنده شفافیت و صداقت فرد است. علاوه بر این با بیان این مسائل می‌توانید قدرت تحمل و پذیرش طرف مقابل را ارزیابی کرده و انگیزه او را در رفع نقاط ضعف سنجید.





سوال های شغلی

استقلال مالی برای آقایان یکی از مهم ترین ملاک های خانم ها برای ازدواج است. در مورد شغل خودتان و طرف مقابل حتما این سوال ها را بپرسید:



1- الان درامد ماهیانه ات چه قدر است؟ آیا از عهده تأمین زندگی بر می آیی؟ آیا شغل ثابتی داری؟

نکته: داشتن شغل ثابت همیشه معرف خوبی از ویژگی‌ها و شرایط فرد است اولین آن ثبات و پشتکار و مسئولیت‌شناسی اوست، اما شغل ثابت لزوماً یک شغل دولتی نیست، اما مهم است که فرد کارش از این شاخه به آن شاخه پریدن نباشد. همچنین باید وضعیت اقتصادی فرد (موجود و نه بالقوه) را بشناسید و بعد از آن تصمیم بگیرید و خود را برای آن آماده کنید.





2- در مورد کار کردن زن در بیرون از خانه چه نظری داری؟

نکته: - آیا می‌پذیرید که همسرش مناسب با شأن خود شغلی ایجاد کند، یا اما و اگرهای بسیار دارد، در این موارد نباید کلی و مبهم صحبت کنید. بلکه دقیق و عین همه شرایط را از نظر بگذرانید و هیچ وقت نگویید تا ببینم چه می‌شود.



3- اگر به ناچار شوهر یا زن به خاطر شغلش به جای دیگری منتقل شد تو چه خواهی کرد؟

نکته: باید فکر اتفاقات غیرقابل پیش بینی را هم بکنید، فکر نکنید که همه چیز مطابق میل شما و آن گونه که الان هست پیش خواهد رفت، برای یک چنین موقعیت‌هایی باید آمادگی لازم را داشته باشید و واکنش احتمالی طرف مقابل‌تان را بسنجید.



سوال ها درباره آینده

سوال هایی درباره خود زندگی زن و شوهری در آینده می پرسید سوال هایی است که مستقیما به شناخت نوع نگاه به زندگی خانوادگی در طرف مقابلتان کمک می کند و از مجموعه سوال های خواستگای قابل حذف نیستند:

1- نظرت در مورد زمان بچه دار شدن چیست؟ نظر خاصی داری؟ چرا؟

نکته: وجود فرزند گرما بخش زندگی است، ولی اگر اختلاف نظر در آن وجود داشته باشد رابطه را سرد می‌کند، چند بچه می‌خواهید؟ کی، آیا جنسیتش برای شما مهم است، از چه شیوه تربیتی می‌خواهید استفاده کنید؟ هر کدام چه‌قدر مسئولیت می‌خواهید بپذیرید؟ جواب این گونه سوال‌ها را از قبل باید بدانید.



2- می خواهی چه قدر با خوانواده ات ارتباط داشته باشی؟اگر لازم باشد بین خانواده و همسر یکی را انتخاب کنی چه کارمی کنی؟

نکته: در فرهنگ ما خانواده‌ها در زندگی فرزندان خود خیلی تأثیر گذار هستند. مخصوصاً برای فرزندانی که هنوز به بلوغ روانی و اجتماعی کافی نرسیده‌اند، اگر تصادفاً هر دو طرف حتی بیش از حد متعارف برای خانواده‌های خود قائل باشند تعارض حاصل از این موضوع در بسیاری از موارد غیرقابل حل خواهد بود.



3- آیا در مورد خانه، ماشین، شهر محل سکونت و... نظر خاصی داری؟

نکته: هیچ اشکالی ندارد که درباره‌ی همه جزئیات با هم صحبت کنید، حتی محلی که می‌خواهید در آن زندگی کنید، در خیلی از موارد زن‌ها و شوهرها در مورد این‌که خانه‌ای که اجاره می‌کنند نزدیک خانواده‌ی کدام یک باشند به اختلاف می‌رسند، بهتر نیست قبل از آن مرحله موضع همدیگر را بدانید.



4- نظرت در مورد تقسیم کار در منزل چیست؟ نظرت در مورد کمک به همسر در امور منزل چیست؟ نظرت در مورد دخالت در شغل و کار مرد در خارج از خانه چیست؟

نکته: برنامه‌ریزی امور خانه و خارج از خانه‌ی تقسیم کار، مسئولیت و وظایف از قبل باید مشخص باشد، در این خصوص چه انتظاری از همدیگر خواهید داشت، آیا به مرد سالاری معتقد هستید یا زن سالاری یا اعتقاد به مشارکت دارید. اگر این‌طور است نحوه مشارکت چگونه خواهد بود.



5- اگر یک وقتی در مورد تفریح آخر هفته اختلاف پیدا کنیم چه طور به تفاهم می رسیم؟

نکته: باید بدانید که علیرغم همه بررسی‌های قبلی در یک جاهائی با هم توافق نخواهید داشت، باید بدانید که این عدم توافق‌ها در چه خبرهایی خواهد بود و چگونه خواهید توانست آن‌ها را حل کنید و همچنین خاطرتان باشد در هر چیزی نمی‌توان به توافق رسید و از قبل باید تفاهم داشته باشید یعنی مثل هم فکر کنید. مثل چیزهایی ارزشی و آن‌هایی که به شخصیت فرد مربوط است



6- تا چه حد در تصمیم‌گیری‌هایت مستقل عمل می‌کنی؟ در تصمیم‌گیری‌هایت تا چه حد با دیگران مشورت می‌کنی؟ تا چه حد در تصمیم‌گیری‌ها از همسرت کمک خواهید گرفت؟

نکته: برای همدیگر چه‌قدر استقلال عمل قائل خواهید بود. ممکن است طرف مقابل شما یک آدم خود رأی باشد، در هر چیزی فقط خودش تصمیم بگیرد یا برعکس هیچ گونه آزادی و امکان تصمیم‌گیری برای شما قائل نباشد.



7- اگر اشکالی در طرف مقابل دیدی چه طور مطرح می‌کنی؟ تضادهای بین خودت و طرف مقابل را چه طور برطرف می‌کنی؟

نکته: دعوا نمک زندگی است ولی اگر زیاد باشد زندگی شور و حتی تلخ می‌شود. برای این‌که این‌گونه نشود باید طرفین بدانند که چگونه تعارض‌ها را حل کنند. مثال‌های عمیقی از اختلاف پیش آمده را مطرح کنید و ببینید طرف مقابل چه پیشنهادی برای حل آن می‌دهد و آیا طرف مقابل مهارت نسبی حل تعارض را دارد یا نه؟



8- نظرت در مورد جایگاه مرد و زن در زندگی چیست؟

نکته: آیا ممکن است یکی از شما پایبند دیدگاه‌های سنتی در رابطه با نقش زن و مرد و جایگاه آن‌ها باشد دیگری پیرو دیدگاه‌های معاصر و شاید افراطی، برابری زن و مرد از دیدگاه دو نفر چگونه تعریف می‌شود.



9- نظرت در مورد مراسم و تشریفات ازدواج چیست؟ چه‌قدر خرج کنیم؟ در این مورد چه‌قدر با خانواده توافق داری؟

نکته: در مورد میزان مهریه نوع مراسمی که می‌خواهید برگزار کنید، انتظاراتی که از همدیگر دارید. وظایفی که برای همدیگر قائل هستید و شرایط کلی عروسی باید از قبل صحبت کنید و این‌گونه مسائل را برای لحظات آخر نگذارید، همیشه جنگ اول به از صلح آخر است.



10- به طور کلی در مورد جایگاه مسائل جنسی در زندگی زناشویی چه نظری داری؟

نکته: بخش مهمی از زندگی زناشویی روابط جنسی و مسائل مربوط به آن است، توانایی، نگرش، سلیقه و مشکلات هر فرد در رابطه با مسائل جنسی باید بررسی شود، چون در بسیاری از موارد عدم هماهنگی بین دو طرف در مسایل جنسی جدی تبعات منفی اساسی در ازدواج دارد.



11- اگر تضاد و مشکلی بین تو همسرت پیش بیاید آن را چگونه بر طرف می‌کنی؟

نکته: سبک زندگی پیش از ازدواج جایی است که اتفاقات بعد از ازدواج را پیش‌بینی می‌کند. در ازدواج به وجود آمدن تعارض‌ها و تضادها اجتناب ناپذیر است. باید ببینیم که طرف مقابل‌مان در گذشته و حال حاضر چگونه تضادها و تعارض‌ها را حل می‌کند و چه پیش‌بینی در این خصوص دارد. آیا کناره‌گیری می‌کند، پرخاشگری می‌کند یا تسلیم می‌شود یا به صورت منطقی حل مسئله انجام می‌دهد.




سوال های شخصیتی

شما قبل از هر چیز باید ویژگی های شخصیتی آدمی که می خواهید در آینده با او زندگی کنید را بفهمید. این سوال ها به شما کمک می کند این ویژگی ها را تا حدودی متوجه شوید.

1- چند تا دوست صمیمی داری؟ کلا آدم معاشرتی هستی یا نه؟

نکته: رابطه‌ی اجتماعی هم بخش مهمی از سبک زندگی ما است. تعارض در این مورد می‌تواند مشکل آفرین باشد، آیا هر دو نفر به یک اندازه اجتماعی هستند، اگر نه برای یکی همیشه ناکامی و برای دیگری نارضایتی و استرس همراه خواهد داشت.



2- چه بیماری‌هایی تا به حال داشته ای، وضعیت سلامت جسمی و روانی ات چه طور است؟

نکته: بیماری‌هایی که در زندگی مشترک اختلاف ایجاد می‌کنند یا نه من بوده و مشکلات جدی برای خود ایجاد می‌کنند، اعم از بیماری‌های روحی و جسمی هم به صورت دقیق باید مورد بررسی قرار گیرند و هم صادقانه با طرف مقابل باید در میان گذاشته شود.



سوال های عشقولانه

به هر حال از هر چه بگذریم سخن عشق خوش تر است. این که چه قدر همدیگر را دوست دارید یک طرف ماجراست و این که کلا در موقعیت های عاطفی چه کار می کنید یک چیز دیگر.



1- آیا همدیگر را دوست دارید؟ میزان دوست داشتن هر کدامتان نسبت به طرف مقابل چه‌قدر است؟

نکته: اگر قرار است دو طرف همدیگر را در طول زندگی مشترک دوست داشته باشند. در روزهای اول آشنایی باید نشانه‌های آشکار شود. اگر هیچ حسی نسبت به طرف مقابل‌تان ندارید، نمی‌توانید امیدوار باشید که در آینده چنین حسی ایجاد شود. این‌که دو طرف همدیگر را د وست داشته باشند و میزان برابر دوست داشته اصل اساسی در ازدواج است.



2- راه‌های نشان دادن علاقه و محبت کدام‌ها هستند؟ فکر می‌کنید تا چه حد باید احساسات و محبت را نسبت به همسرت بیان کنی؟

نکته: توانایی ابزار احساسات ملاک مهم برای یک رابطه است. اگر یکی از طرفین این مهارت را نداشته باشد و یا نیازی به آن نبیند طرف مقابل همیشه احساس ناکامی خواهد کرد و حتی ممکن است مشکلات روحی پیدا کند، این موضوع را بپرسد و حتی عملاً آزمایش کنید.



3- وقتی از کسی ناراحت می‌شوی معمولا چه راهی را پیش می گیری؟

نکته: اگر از چیزی ناراحت شد از انتقاد استفاده می‌کند، پرخاشگری می‌کند و یا قهر کرده و انفعالی عمل می‌کند؟ آیا بلد است با موقعیت‌های ناراحت کننده درست و مثل آدم بالغ برخورد کند رفتارهای پیشین او می‌تواند جواب‌های خوبی به شما بدهد.



4- به نظرت نشانه‌های علاقه همسرت به تو چیست و یا چه باید باشد؟

نکته: ابزار علاقه و محبت و بیان احساس از ضروریات زندگی مشترک است در این مورد باید هماهنگی کامل وجود داشته باشد، باید ببینید که میزان و نوع ابزار علاقه و محبتی که طرف مقابل‌تان می‌خواهد، خواهید توانست برآورده کنید یا همیشه خلاء وجود خواهد داشت و برعکس طرف مقابل‌ شما به شیوه و میزانی که شما دوست دارید ابزار علاقه می‌کند؟





سوال های متفرقه

سوال های دیگری هم باید در جلسه خواستگاری پرسید که در طبقه خاصی نمی گنجد. این سوال ها هم یادتان نرود:



1- تا حالا سابقه بیماری خاصی داشته ای؟ اگر مورد خاصی وجو داشته بگو؟

نکته: اگر بیماری‌های خاص در طرف مقابل شما وجود دارد باید آن‌ها را بدانید و اگر تصمیمی می‌گیرید با آگاهی کامل باشد. در خصوص نوع بیماری و پیامدهای آن خوب بررسی کنید. هم بیماری‌های جسمی با عوارض شدید و هم بیماری‌های روانی در این مقوله هستند و اگر خودتان از این بیماری‌ها دارید قبل از هر چیزی باید آن را اطلاع دهید البته نیازی نیست که در بیان پیامدهای آن افراط کنید.



2- به نظر شما چه اشکالاتی هست که از همین الان نباید در طرف مقابلت وجود داشته باشد؟

نکته: هر کسی به یک چیزهایی حساس است و نمی‌تواند آن‌ها را به راحتی بپذیرد. یکی ممکن است به تنبلی، پر حرفی، به دیر خانه آمدن، به بی‌انضباطی و... حساس باشد. حتماً باید بدانید که نقاط حساس و نقطعه ضعف از دیدگاه شما و طرف مقابل‌تان چیست، و شما و طرف مقابل‌تان احتمالاً کدام‌ها را دارد.



3- محل کار و زندگی ات کجاست، در کجا تحصیل کرده‌ای؟ آیا امکان تحقیق در محل کار، تحصیل و زندگی ات وجود دارد؟

نکته: تحقیقات میدانی و تحقیقات سنتی یکی از شیوه‌های بسیار مفید برای یافتن حقایق در طرف مقابل‌تان است، حتماً باید در محل کار، زندگی و تحصیل طرف مقابل تحقیقات لازم را به عمل آورید و این کار با اطلاع و رضایت طرف مقابل‌تان صورت پذیرد.



4- گذشته طرف مقابل‌تان چه‌قدر برایت اهمیت دارد، چه اطلاعاتی در مورد گذشته فرد می‌خواهی داشته باشی؟

نکته: اگر قرار است مسائلی که در گذشته زندگی طرف مقابل‌تان اتفاق افتاده است، بعد از ازدواج شما را اذیت کند و نسبت به آن‌ها حساس بوده و پرس و جو کنید، بهتر است این کار را قبل از ازدواج انجام دهید. اما باید بدانید که گذشته هر فردی مربوط به خود اوست و تا جایی نیاز به کسب اطلاع از آن است که تأثیر مستقیم بر ازدواج و زندگی بعد از ازدواج شما داشته باشد و کنکاش در جزئیات زندگی شریک‌تان ضرورتی ندارد.




Copyright  2009 - 2024   ZojYabi.com   All rights reserved.
کلیه حقوق این مجموعه متعلق به جامعه مجازی پـیــونـد (سایت زوج یابی) می‌باشد و هرگونه کپی برداری از آن ممنوع است.
 Sponsor by  PPII